Saturday, 22 August 2015

Lepak Kat Rumah Cikgu

Assalamualaikum...

Firstly aku nak ucap syukur sebab followers kian meningkat hasil daripada blogwalking. Selama ni aku menulis tanpa ada followers. Tapi aku teruskan menulis sebab minat aku. Secondly aku bersyukur sebab planning aku dengan kawan-kawan nak pi lepak kat rumah cikgu terlaksana jua akhirnya.

Aku tak pernah pun pi rumah cikgu yang baru ni sebab jauh jugak jarak dari rumah aku. Sebab itu pentingnya untuk berkonvoi. Dah lama tak masuk pekan Pendang. Seriously lebih maju daripada pekan Yan tau. Dulu kalau sebut Pendang ja orang tau kawasan kat situ tak banyak pembangunan dan facilities. Sekarang totally different.Kereta Myvi kuning depan ni kereta cikgu aku. Time ni tengah tunggu cikgu beli barang dan seterusnya guide kami ke rumah cikgu. Sebenarnya tak de la susah sangat nak cari rumah. In shaa Allah next time pi tak sesat.Sejujurnya aku salute dengan cikgu aku. Muda lagi tapi dah boleh buat rumah sendiri. Semuanya bergantung kepada pengurusan kewangan kita sendiri. Okay menu utama kami nasi ayam. Haa anak-anak dara pakat berkumpul kat dapur tolong mana yang patut. Omputeh cakap many hands make work lighter. Huhu untuk pencuci mulut pulak ada cheese cake yang cikgu buat dan wakil kami ada yang bawa agar-agar buah naga, caramel dan tepun talam.Cikgu aku yang pakai tudung labuh ni. Namanya Thahirah. Dia yang ajar aku subjek ekonomi masa aku upper and lower six. Cikgu baik susah nak marah. Sebab tu aku dulu-dulu waktu cikgu ajar aku makan kat belakang. Last-last terkantoi. Hahaha walaupun malu lepas ditegur aku ulang habit aku. Hahaha kuang hajau.


Kakak-kakak manis dengan anak-anak cikgu

Aku dengan anak cikgu paling bongsu. Nama dia Puteri Aisya Humaira. Sedap nama dia. Badan pun sado.

v
v
v
v
v
v
Kawan-kawan sekelas 
v
v
v
v
v
Dari kiri kin manaf, kak yong, yati, kin rahim
v
Last picture dengan mursyid. Anak-anak cikgu mata sebijik macam cikgu. Sepet dan mata hitam bersinar. Badan pulak sado. Geram!!!

Aku bersyukur dikelilingi kawan yang satu kepala dengan aku dan sering nasihat-menasihati. Kawan yang paling best ialah kawan-kawan waktu form 6. Kawan kat u tak kamching sangat. Banyak ideologi berbeza. Haa gitu. Aku berharap Allah redha akan persahabatan ini dan hubungan ini kekal sehingga akhir hayat. Ameen =)

2 comments: